U ponedeljak, 27. septembar 2021. u 20h u Domu omladine Beograda, sala Amerikana održava se tribina Rednek/seljački šok u okviru ciklusa Šok uživo/Koridori DOB-a.

Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Jedna od najstrašnijih tema na filmu je odnos sela i grada, odnosno njihovog međusobnog sukoba u kojem skoro uvek nadrljaju, naivni i često arogantni, stanovnici gradova.

Neko ko je odrastao na betonu, po nepisanom pravilu se uvek teško snalazi u ruralnim predelima i onima koji ih naseljavaju. Urbani tipovi često umeju da budu nadmeni i smatraju da su bogom dani i na druge gledaju sa visine, čak i ako nisu takvi. Sa druge strane, uvek imate nekoga ko je ljubomoran na to što je vama neko podelio „bolje karte“. Ljudima iz unutrašnjosti u filmovima uvek drugačije miriše gradski novac, devojke su uvek slađe i to se mora okusiti. Žene su uvek ljubomorne na gradske „koke“ i na kraju neminovno mora poteći krv.

Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac u okviru ciklusa tribina Šok uživo/Koridori DOB-a nastoje da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina je šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova, koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine su zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.