U ponedeljak, 27. septembar 2021. u 20h u Domu omladine Beograda, sala Amerikana održava se tribina Rednek/seljački šok u okviru ciklusa Šok uživo/Koridori DOB-a.

Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Jedna od najstrašnijih tema na filmu je odnos sela i grada, odnosno njihovog međusobnog sukoba u kojem skoro uvek nadrljaju, naivni i često arogantni, stanovnici gradova.

Neko ko je odrastao na betonu, po nepisanom pravilu se uvek teško snalazi u ruralnim predelima i onima koji ih naseljavaju. Urbani tipovi često umeju da budu nadmeni i smatraju da su bogom dani i na druge gledaju sa visine, čak i ako nisu takvi. Sa druge strane, uvek imate nekoga ko je ljubomoran na to što je vama neko podelio „bolje karte“. Ljudima iz unutrašnjosti u filmovima uvek drugačije miriše gradski novac, devojke su uvek slađe i to se mora okusiti. Žene su uvek ljubomorne na gradske „koke“ i na kraju neminovno mora poteći krv.

Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac u okviru ciklusa tribina Šok uživo/Koridori DOB-a nastoje da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina je šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova, koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine su zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
23
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.