Tribina “Telesna psihoterapija – Sluša li um kada telo govori?” održaće se u sredu, 10, februara u 19h u Domu omladine Beograda u okviru ciklusa tribina “Moj psihoterapeut”.

Govori: Slađana Đorđević, MA kliničke psihologije

Moderator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi i psihološki savetnik pod supervizijom, trener asertivne komunikacije

Koliko je važno uključiti telo u psihoterapiju? Kako to manifestuje rad na sebi? Koliko način disanja utiče na psihofizičko stanje? Da li meditacija može da pomogne u uspostavljanju sklada? Kako razbiti psihofizičke blokade? Kako prevazići psihosomatske poremećaje? Kako prevazići traume pomoću telesne psihoterapije?

Na ovoj tribini saznaćete koliko je istinski lekovita telesna psihoterapija i upoznati se sa brojnim dobrobitima koja ona pruža.

O govornici:

Slađana Đorđević završila je master studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenju za Psihologiju 2007, a edukaciju iz telesne psihoterapije 2010 godine. Nosilac je Nacionalnog i Evropskog sertifikata za psihoterapiju. Od 2013. do 2016. godine predsednica Srpskog udruženja telesnih psihoterapeuta, a od 2016. do 2020. generalna sekretarka i potpredsednica Evropske Asocijacije za Telesnu Psihoterapiju.

Održala je brojne prezentacije na nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima na teme iz oblasti telesne psihoterapije, ranog razvoja i rada sa traumama. Autor je brojih članaka u stručnim publikacijama i knjigama na srpskom  i engleskom jeziku. U oktobru 2019. završila je ‘’Somatic trauma therapy’’ trening u Kembridžu.

Godine 2018. osniva Telesno-Psihoterapijski centar u okviru kojeg organizuje i sprovodi programe kontinuiranog stručnog usavršavanja za psihoterapeute “Telo u psihoterapiji” i “Trauma- put oporavka”.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.