Grupa Turbo Trans Turisti objavila je spot za singl “Šimpanza.”

Njihov premijerni nastup kada su nastupali kao specijalni gosti na koncertu grupe Ti u sali Amerikana u Domu Omladine, ocenjen je kao jedan od najubedljivijih debija zabeleženih na beogradskoj alternativnoj sceni.

Sledi niz zapaženih koncertnih nastupa širom zemlje i “Turisti” za jako kratko vreme postaju bend o kojem se govori i koji se sa velikim interesovanjem sluša.

Prvi album “Levo ili Desno” žanrovski nepripadajući, nesputan, pun iznenađenja je odlično prihvaćen i od kritike i od publike. Njegova privlačnost sastoji se iz spoja sirovog, tvrdog i alternativnog što vas tera na neprekidno slušanje.

U situaciji kada su već više od godinu dana ključne reči u našim životima pandemija ( ili plandemija ), socijalna distanca, maska, vakcina i kada nam govore da smo na pragu četvrtog talasa pandemije, dolazi nam vest da su “Turisti” odlučili da nas obraduju svojim novim izdanjem. Biće to EP sa četri numere. EP pod nazivom “Ništa…” najavljuje spot za pesmu “Šimpanza”. To je pesma koju je bend izvodio na svojim ranijim nastupima i uvek je izazivala vrlo pozitivne reakcije publike svojim zaraznim refrenom – “Nema više tajni među nama, samo se javi, javi, javi se”.

Ali to nije sve. Naime, “Turisti” više nisu obični turisti već će nadalje svoju muziku predstavljati pod imenom TTT ( Turbo Trans Turisti ).

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.