June 6, 2019

“Tvrđava mira” od 7. juna do 7. jula u Novom Sadu

Foto: Novi sad 2021

Nakon programskih platformi „Kaleidoskop“ „Doček“ i „Budućnost Evrope“ četvrta platforma „Tvrđava mira“ ima za cilj da se kroz kulturu i umetnost Novi Sad afirmiše kao simbol regionalnog pomirenja.

Među prvim događajima koji će biti održani u okviru platforme je muzička predstava „Priča o vojniku“  8. juna u Studiju M, u 20 časova, koja govori o posledicama rata sa kojima se suočava vojnik po povratku kući.

Izložba dela kolekcije Novosađanina Zorana Jankovića, koju čini oko hiljadu predmeta nastalih u Jugoslaviji, a koji pokazuju svakodnevnicu, ali i razvoj industrije i dizajna nekadašnje zemlje biće takođe 8. juna, u 18. časova, u Alekse Šantića 27.

Festival klasične muzike „NEO“ 9. juna u Sinagogi prirediće nam „Sevdah“ u 20 časova, u okviru kog će muzičari sa prostora bivše Jugoslavije na zanimljiv i nešto drugačiji način dočarati Novosađanima sevdalinku.

Do kraja platforme, do 7. jula biće organizovano još 20 događaja, u saradnji sa kulturnim institucijama, organizacijama i udruženjima Novog Sada.

Foto: Novi Sad 2021