Nakon programskih platformi „Kaleidoskop“ „Doček“ i „Budućnost Evrope“ četvrta platforma „Tvrđava mira“ ima za cilj da se kroz kulturu i umetnost Novi Sad afirmiše kao simbol regionalnog pomirenja.

Među prvim događajima koji će biti održani u okviru platforme je muzička predstava „Priča o vojniku“  8. juna u Studiju M, u 20 časova, koja govori o posledicama rata sa kojima se suočava vojnik po povratku kući.

Izložba dela kolekcije Novosađanina Zorana Jankovića, koju čini oko hiljadu predmeta nastalih u Jugoslaviji, a koji pokazuju svakodnevnicu, ali i razvoj industrije i dizajna nekadašnje zemlje biće takođe 8. juna, u 18. časova, u Alekse Šantića 27.

Festival klasične muzike „NEO“ 9. juna u Sinagogi prirediće nam „Sevdah“ u 20 časova, u okviru kog će muzičari sa prostora bivše Jugoslavije na zanimljiv i nešto drugačiji način dočarati Novosađanima sevdalinku.

Do kraja platforme, do 7. jula biće organizovano još 20 događaja, u saradnji sa kulturnim institucijama, organizacijama i udruženjima Novog Sada.

Foto: Novi Sad 2021


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.