Foto: Novi sad 2021

Nakon programskih platformi „Kaleidoskop“ „Doček“ i „Budućnost Evrope“ četvrta platforma „Tvrđava mira“ ima za cilj da se kroz kulturu i umetnost Novi Sad afirmiše kao simbol regionalnog pomirenja.

Među prvim događajima koji će biti održani u okviru platforme je muzička predstava „Priča o vojniku“  8. juna u Studiju M, u 20 časova, koja govori o posledicama rata sa kojima se suočava vojnik po povratku kući.

Izložba dela kolekcije Novosađanina Zorana Jankovića, koju čini oko hiljadu predmeta nastalih u Jugoslaviji, a koji pokazuju svakodnevnicu, ali i razvoj industrije i dizajna nekadašnje zemlje biće takođe 8. juna, u 18. časova, u Alekse Šantića 27.

Festival klasične muzike „NEO“ 9. juna u Sinagogi prirediće nam „Sevdah“ u 20 časova, u okviru kog će muzičari sa prostora bivše Jugoslavije na zanimljiv i nešto drugačiji način dočarati Novosađanima sevdalinku.

Do kraja platforme, do 7. jula biće organizovano još 20 događaja, u saradnji sa kulturnim institucijama, organizacijama i udruženjima Novog Sada.

Foto: Novi Sad 2021


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.