Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani.

„Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja žrtava i počinioca seksualnog nasilja sa originalnim materijalom, snimljenim tokom istraživanja procesa prevazilaženja seksualne traume.

Autorka, koja je u prošlosti pretrpela seksualni napad, motivisana svojim iskustvom hrabro otvara dijalog o reperkusijama koje zlostavljanje i seksualni čin pod prinudom mogu ostaviti na čoveka.

„Zaceli me“ prikazan je ove godine na Sarajevo Film Festivalu i Festivalu evropskog filma Palić. 

Danijela Štajnfeld je naša rediteljka i glumica, koja je nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti ubrzo postigla kritički i komercijalni uspeh kao glumica na filmu, televiziji i u pozorištu.

Njen kratki film „Rupa“ iz 2015. godine, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu novih filmskih stvaralaca u Njujorku. „Zaceli me“ predstavlja posebno važan projekat za Danijelu, u kom se ona oslanja na svoje lično iskustvo s nadom da inspiriše društvene promene.

Faf je ovu snažnu tematsku odrednicu, inspirisanu Danijelinim ostvarenjem, ove godine obuhvatio kroz programsku celinu „Zlostavljanje na filmu“.

Pored filma „Zaceli me“, u fokusu ovog programa, publika ima priliku da pogleda „Devičanski izvor“ (Ingmar Bergman), „Mušet“ (Robert Breson), „Horoskop“ (Boro Drašković), „Silovanje“ (Džo Salcman), „Loš spoj“ (Nikolas Roeg), „Profesorka klavira“ (Majkl Haneke) i „Život među zvezdama“ (Kler Denis).

Sledeća projekcija filma „Zaceli me“ biće u petak, 11. decembra, s početkom u 12 i 30 časova u Dvorani Kulturnog Centra.


Radno vreme bioskopskih dvorana, povodom novih epidemioloških mera koje stupaju na snagu – da ustanove kulture rade skraćeno, biće do 17 časova svakog dana.

Bioskopske dvorane u kojima se produžetak Faf-a održava su: Kombank Dvorana, Dom omladine Beograda i Dvorana Kulturnog Centra, dok će, zbog epidemiološke situacije, publika imati mogućnost da prati neke od naslova sa Festivala na onlajn filmskoj platformi mojoff.net koji će biti dostupni za iznajmljivanje sve do 16. decembra

Foto: FAF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.