Izložba fotografija „Između” umetnice Emilije Gašić otvorena je u galeriji „Culture Lab LIC” u Njujorku, 1. maja.

Nakon ovogodišnje postavke u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, a potom i u Londonu, njujorška publika će do 30. maja imati priliku da doživi način na koji Emilija Gašić posmatra okolinu kroz svoj objektiv – svet skriven između fantazije i stvarnosti, senke i svetlosti, sela i grada.

Publika je željna kvalitetnih kulturnih događaja pa je veliki broj posetilaca bio na otvaranju izložbe Emilije Gašić. Između ostalih, prisustvovali su glumica Katarina Radivojević, slikar Lendon Klej, filmski producent Tomas Mengen, scenarista i reditelj Kiran Magin, scenografkinja Julanda Ju Rong Šije, scenarista i reditelj Tim Dilejni, producent Pol Pisaro koji jepraunuk poznatog francuskog impresioniste Kamija Pisaroa.

Foto: Aleks Vajski, Istok films

Emilija Gašić je višestruko nagrađivana umetnica koja poslednjih pet godina živi i radi u Njujorku kao rediteljka, direktorka fotografije i fotografkinja. Multitalentovana, strastveni zaljubljenik u vizuelnu umetnost, neprestano radi i uglavnom na više projekata istovremeno. Trenutno razvija  i svoj dugometražni film „78 dana” koji je nastao tokom radionice College Cinemau sklopu Venecijanskog bijenala.

Foto: Aleks Vajski, Istok films


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
11
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.