Privredni apelacioni sud ukinuo je privremenu meru zabrane korišćenja oznake „EKV“ u nazivu konkursa „EKV: Tvoja pesma“, koji su realizovale kompanije Mascom i Tin Drum Music.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ovo je prvi, ali izuzetno važan korak, ka ispravnom okončanju spora koji je pokrenula Zadužbina Milana Mladenovića protiv naših kompanija, a sve u cilju sticanja monopola u korišćenju naziva grupe Ekatarina Velika i skraćenice EKV

Podsećamo da je konkurs „EKV: Tvoja pesma“ isključivo dobronamernog karaktera, te da je usmeren ka pružanju pomoći muzičkim umetnicima kojima je aktuelna pandemija praktično ukinula mogućnost da rade i zarade, uz istovremeno stimulisanje njihove kreativnosti i stvaralaštva. Shodno tome, ovakav vid opštekorisnog delovanja ne može se sprečiti pozivanjem na navodnu zaštitu žiga, budući da nema nikakve veze sa prometom roba i usluga na koje se žigovno pravo isključivo odnosi.

Motive koji stoje iza samoinicijativne registracije oznaka „Ekatarina Velika“, „EKV“, ali i imena i prezimena „Milan Mladenović“, kao da su u pitanju nekakve robe i usluge, možemo samo da naslutimo. Međutim, ono što je sada već sasvim izvesno i što ohrabruje jeste činjenica da zakon i sud neće dozvoliti zloupotrebe koje se kriju iza navodne zaštite prava.


Pročitajte još i:

Zadužbina Milana Mladenovića se ograđuje od Konkursa “EKV: Tvoja pesma”

Mascom i Tin Drum Music se oglasio povodom tvrdnji Zadužbine Milana Mladenovića

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.