Počinju plesni festivali na Jadranu – Festival plesnog teatra Puragatorije, Šibenički plesni festival i Svetvinčenat.

Festival plesnog teatra Puragatorije

Na Ljetnoj pozornici Tivat danas počinje Festival plesnog teatra Puragatorije u okviru kog će se i ove godine predstaviti veliki broj plesnih produkcija iz Srbije i regiona.

Prvog dana festivala biće izvedena najnovija produkcija platforme Balkan Dance Projekat “Svi marš na ples” u koreografiji Igora Kirova a u izvođenju Mojce Majcen, Jakše Filipovca, Dejana Boškovića, Zulejhe Kečo, Branka Mitrovića, Teodore Radivojević, Ane Kuzmanović, Emira Fejzića i Endija Schroettera.

Drugog dana festivala biće izvedena plesna predstava “Grand Hotel” opere i teatra Madlenianum u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića.

“Jedan” Sanje Ninković biće publici prikazan u subotu 17. jula, a “Gradovi kojih više nema” u koreografiji Konstance Makras Bitef Dance kompanije biće izvedeni u sredu 21. jula.

Pored predstava iz Srbije publici će biti izvedene predstave Zagrebačkog plesnog centra i FIATA iz Podgorice.

Šibenički plesni festival

Deseti Šibenički plesni festival počinje 19. jula na Tvrđavi Sv. Mihovila. Festival će otvoriti najviši zvaničnici grada Šibenika a specijalni gost je Aleksandar Ilić koreograf. Na ovom izdanju festivala iz Srbije će se predstaviti Isidora Stanišić sa projektom “Afterlife Party with evergreen eve” i studentkinja Instituta za umetničku igru Sandra Milošević u produkciji Uduženja baletskih umetnika Srbije sa predstavom “Deo mene i ja”.

Svetvinčenat

Festival plesa i neverbalnog kazališta – Svetvinčenat 23. jula otvara plesna predstava “Prostor za revoluciju” u koreografiji Isidore Stanišič a u izvođenju Bitef Dance kompanije.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.