Elektro-rok duo Laplander izbacio je svoj treći singl pod nazivom “Umoran”, i ovom teško zaoštrenom pesmom ujedno najavljuje i saradnju sa beogradskom izdavačkom kućom “Anderklas”.

Singl je ispraćen spotom koji je rešen saturiranom kombinovanom tehnikom, uz tipografski originalan tekst. “Umoran” je pesma koja i ujeda i umiruje, na tankoj liniji između kancelarijskog posla i animalnog besa.

U kratkim crtama, Laplander je najbolji bend na neo-Balkanu. To je muzička polimerizacija staroslovenskih tradicija sa još neotkrivenim zvucima interneta. Ovaj super duo čine dva etablirana indie izvođača (Azza i Kapale i Niko Nikolić), a uskoro ćete moći da ih čujete i uživo, šta god uživo značilo za nas dogodine.

Kada svet proguta digitalizovani plamen, svi fanovi Laplandera će stati pod jedno drvo. Oni su pisani testament koji potvrđuje – da, Srbi jesu najstariji narod. Pesme Laplandera nas vraćaju u iskonsku čorbu kada su univerzumom plutali Alfasrbijanci, koji su iz naših reptilskih mozgova izvlačili želju za osvajanjem, opstankom i proširenjem laplanderske rase.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.