Beogradska umetnica, Una Novosel, otvoriće samostalnu  izložbu slika u galeriji ULUS, u subotu, 8. februara, u 19 časova.

U pitanju je serija slika koje je umetnica radila na papiru i platnu u svojoj već prepoznatljivoj apstraktnoj estetici.

,,Beskrajnost dolina’’ je kombinacija dve serija slika, i to slika na platnu i slika na papiru, koje su nastajale interaktivno. Slike na papiru nastale su kao reakcija slika na platnu, gde je umetnica koristila istu paletu, ali potpuno drugačijim pristupom. Radila je tehnikom koja podrazumeva korišćenje dosta vode u kombinaciji sa akrilnim bojama. 

Sam naziv izložbe ,,Beskrajnost dolina’’, je misao koja ima početak ali nema kraj u bezgraničnom prostoru mašte i realizacije koja nas odvodi dalje u druge dimenzije i kroz različite likovne prikaze, kako dvodimenzionalnih slika, tako i sa tendencijom u vidu prostornih instalacija. Bajkovit naziv budi u nama osećaj detinjaste emocije koja je čista i iskrena. 

Izložba će biti postavljena u galeriji ULUS, od 8. do 18. februara 2020.godine.

Foto: Una Novosel


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Višnja Jovančević
Diplomirani arabista i zaljubljenik u putovanja i prevođenje. Kao članica Arapskog kulturnog centra učestvovala u organizaciji brojnih kulturnih događaja, poput Svetskog dana arapskog jezika. U slobodno vreme voli da čita, piše i istražuje arapsku kulturu.