U momentu u u kojem se činilo da će 2020. godina biti zapamćena samo po karantinskim i korona hitovima, pojavili su se oni! Dvojac koji je uneo zaslepljujući sjaj u tamu zove se Mechanical, a njihov prvi videospot za pesmu “Fluorescent Black” kao da je namerno sačekao aktuelni trenutak. A nije.

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, pa sve do Los Anđelesa. I rodio se “Fluorescent Black”, tek prvi u nizu singlova, koje će u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

“Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realizujem sopstvene ideje, koje nisam uspeo u prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, pre svega zahvaljujući saradnji u okviru grupe ‘Zabranjeno pušenje’ čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za ‘Fluorescent Black’. Trak se oduševio i to je bilo to”, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.

Video spot za “Fluorescent Black” je umetnička priča u kojoj se bore svetlost i tama kroz savremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Elis Ramić kao njenog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Anđeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Pekić – Gruppo Pragma, Udine.

 FOTO: Mechanical promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.