Studio Dizni i Pixar predstavljaju najnoviju animaciju – “Duša” (Soul) reditelja Pita Doktera, osvedočenog filmskog kreatora kada je o animacijama reč.

Dobitnik dvostruke nagrade Oskar Pit Dokter upoznaje nas ovaj put sa simpatičnim učiteljem muzike, likom Džoom Gardnerom.

Gardneru u orginalnom izvođenju svoj glas pozajmljuje Džejmi Foks, jedan od omiljenih američkih glumaca i muzičara.

Džo je učitelj muzike koji dobija šansu i retku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu u gradu.

Međutim, jedan mali nesmotren korak odvešće ga sa ulica Njujorka u neobično okruženje, fantastično mesto gde nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interesovanja pre nego što se pojave i dođu na Zemlju.

Odlučan da se vrati svome životu na Zemlji Džo se udružuje sa Dušom 22, koja nikad nije razumela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički pokušava da joj pokaže šta je to lepo u vezi sa življenjem, uspeva i sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja.

Sinhronizacija Diznijeve animirane avanture već je dobila svoje konačan izgled kod nas. U domaćoj izvedbi glasove su pozajmili glumci Hadži Nenad Maričić i glumica Jovana Jelovac Cavnić.

Ovo je bez sumnje jedan od najlepših projekata u kojima sam učestvovao. Veoma sam ponosan na to, jer je u pitanju Diznijev film koji nam ovog puta donosi nešto zaista, sasvim drugačije. Dok sam davao glas tom džez muzičaru iščekivao sam sa nestrpljenjem kako će se njegova sudbina završiti. I stariji i mlađi biće veoma dirnuti porukom koju šalje ova priča, a ona rekao bih ovako glasi: Ne čekaj da ti život nudi šanse. Stvaraj ih sam… jer život je divan, ali brzo prolazi“, rekao je Maričić.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.