Izdavačka kuća Arete predstavlja knjigu izuzetne emotivne snage „Utočište“ Jane Šramkove.

Ova duboko lična i dirljiva proza govori o neraskidivoj povezanosti između bake i unuke i važnosti emotivnog nasleđa.

I Janina baka je nekada bila devojčica, a to je, na neki način, ostala i tokom celog života. Bašta iskra detinjstva koju je uvek nosila sa sobom učinila ju je odvažnom osobom, sposobnom da preživi sve nedaće, a njen dom i njeno krilo utočištem.

Mada razdvojene vremenom, Jana i njena baka pružaju ruke jedna ka drugoj preko svih prepreka i razlika, a njihova iskustva se ujedinjuju u jednu veliku pohvalu nežnosti. Ovo je priča o odrastanju u ženskom telu i o devojčicama u nama koje opstaju uprkos okolnostima i godinama starosti.

Jana Šramkova (1982) je jedna od najistaknutijih čeških spisateljica mlađe generacije. Rođena je u mestu Visoke Mito. Živi u Pragu. Dobitnica je nagrade Jiri Orten za prvi roman  „Hruškadóttir (Peardóttir)“. Piše knjige za decu i odrasle i tekstove o kulturi za nekoliko časopisa. Ima troje dece.

Foto: Arete


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.