Književno veče posvećeno autofiktivnoj prozi i knjizi „Fafarikul“ Đurđice Čilić održaće se u utorak 6. jula u 19 sati u KC Gradu.

Učestvuju:
Đurđica Čilić, polonistkinja, docentkinja, prevoditeljka i autorka „Fafarikula“,
Monja Jović, producentkinja, dramska spisateljica, urednica u izdavaštvu udžbenika,
Ana Jovanović, izvršna urednica u izdavačkoj kući Areté.

„Fafarikul“ je zbirka autofiktivnih crtica koja će vas provesti kroz Vitez, Zagreb i Krakov i omogućiti vam da zajedno sa naratorkom proživljavate sve susrete, strahove, nade i ljubavi. U njoj možete sresti dobro poznate književne stvaraoce poput Vislave Šimborske, Adama Zagajevskog, Olge Tokarčuk, ali i naizgled obične ljude, poput Gospodina Kreša i Čika Adema, koji će vam se nakon čitanja učiniti veoma bliskim. „Fafarikul“ je knjiga prijatelj kojoj ćete se uvek vraćati sa istim uzbuđenjem i koja će vas podsećati da je ono najbolje od ljudi neretko baš u knjigama.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.