Od večeras, u okviru prvog online festivala MOJ OFF, domaća publika će besplatno moći da odgleda aktuelna igrana i dokumentarna ostvarenja, kao i naslove namenjene deci i tinejdžerima.

Od 27. marta do 10. aprila biće dostupno 65 naslova u okviru pet programskih celina: Velikani filma, Viđeno neviđeno, Dokumentarni vrhunci, Porodična avantura i Kids Fest predstavlja.

Na svečanom otvaranju festivala publika će imati priliku da uživa u najnovijem filmu reditelja Romana Polanskog „Optužujem“ (J’accuse/An Officer and a Spy), koji opisuje čuvenu aferu Drajfus s kraja 19. veka. Ovo kontroverzno ostvarenje, pored brojnih filmskih, nagrada prikazano je i na ovogodišnjem 48. FEST-u.

Pored fima „Optužujem“ na online reoertoaru će se naći zanimljivi naslovi iz sfere dokumentaristike poput filma o ukrajinskom baletanu Polunjinu „Dancer“.

Film englesko-američke koprodukcije prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina.  U jednoipočasovnom izuzetnom filmskom ostvarenju reditelja Stivena Kantora, legendarni, talentovani baletan kroz  intimnu ispovest preispituje svoje postojanje i posvećenost plesu, koji su ga i doveli do epiteta – legendarni u ovoj igračkoj sferi. Interesantan je podatak da je film sniman u Beogradu, ali da nikada nije prikazan u Srbiji i regionu.

Takođe, biće prikazan  i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, u istoimenom engleskom dokumentarnom filmu reditelja Asifa Kapadije „Diego Maradona“. Film je obeležio prošlogodišnji Kanski festival, a uvršten je i na repertoar ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog filma #DOK2.

Program online festivala možete pogledati na adresi mojoff.net

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Dragana Ilić

Doživotni istraživač, ljubitelj života i nepopravljivi optimista.