Prva nova predstava koja očekuje pubiku u 2022. godini u Madlenianumu je premijera obnove drame “Veliki Getsbi” koju je po legendarnom Ficdžeraldovom romanu napisao Hristo Bojčev.

Premijera ove predstave, u režiji Ane Radivojević Zdravković, izvedena je 18. decembra 2015. godine. Naslovnu ulogu tada je tumačio Ivan Bosiljčić. Predstava je pred punom dvoranom izvođena tri sezone, a od 19. januara 2022. vraća se na scenu Madlenianuma, sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija. Reprize su 26. januara za Dan Madlenianuma i 2. februara.

Pozorišna verzija “Velikog Getsbija” je zapravo vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi, dajući konačno za nju i svoj život.

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika Madlenianuma uz Branisalva Trifunovića ove sezone gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović/ Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića/ Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića, Dunju Mihailović/Sara Cenić, kao i malog francuskog buldoga Kuma.

Foto: Zoran Škrbić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.