Milan VIDIQ (foto Predrag Radisavljevic)_02

“Sumrak” je drugo izdanje za projekat Vidiq i donosi veliku promenu u zvuku u odnosu na EP “Hotel Yugoslavia” iz 2018. godine. 

Milan Stanković, frontmen ovog benda, u poslednjih godinu istraživao je gitarski zvuk, i stvorio šest novih pesama, koje su se našle na novom izdanju “Sumrak”.

VIDIQ je u dogovoru sa članovima originalne postave sada postao moj solo projekat i to mi je dalo slobodu da na ovom izdanju istražujem krajnje granice gitarskog zvuka, kombinujući klasične rok i grunge forme sa savremenim elektronskim elementima, poput trap-a. Sumrak je odraz trenutka u kome živimo, a vodio sam se citatom Ernsta Fišera: “U društvu koje se raspada, umetnost, ako je iskrena, mora odražavati to raspadanje. I osim ako ne želi da razbije veru u svoju društvenu funkciju, umetnost mora prikazati svet kao promenljiv. I da pomogne u toj promeni“, kaže Milan Stanković.

Foto: Predrag Radisavljević, via Preventer


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.