“Sumrak” je drugo izdanje za projekat Vidiq i donosi veliku promenu u zvuku u odnosu na EP “Hotel Yugoslavia” iz 2018. godine. 

Milan Stanković, frontmen ovog benda, u poslednjih godinu istraživao je gitarski zvuk, i stvorio šest novih pesama, koje su se našle na novom izdanju “Sumrak”.

VIDIQ je u dogovoru sa članovima originalne postave sada postao moj solo projekat i to mi je dalo slobodu da na ovom izdanju istražujem krajnje granice gitarskog zvuka, kombinujući klasične rok i grunge forme sa savremenim elektronskim elementima, poput trap-a. Sumrak je odraz trenutka u kome živimo, a vodio sam se citatom Ernsta Fišera: “U društvu koje se raspada, umetnost, ako je iskrena, mora odražavati to raspadanje. I osim ako ne želi da razbije veru u svoju društvenu funkciju, umetnost mora prikazati svet kao promenljiv. I da pomogne u toj promeni“, kaže Milan Stanković.

Foto: Predrag Radisavljević, via Preventer


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.