Početak proleća nismo u prilici da dočekamo onako kako smo to ranije činili, ali naš online svet postao je toliko bogat i raznovrstan da nema razloga da menjamo raspoloženje. Dok vreme provodimo u virtuelnim obilascima kako domaćih tako i stranih muzejskih institucija, upoznajemo se sa kolekcijom zanimljivih predmeta, edukujemo se i otkrivamo u sebi  neka nova interesovanja.

Prilika da nastavimo u istom smeru,  ovog puta u nezavisnoj galeriji Novembar,  dostupna je  svim ljubiteljima umetnosti na sajtu Galerije Novembar.

Izložba je odgovor na našu opsesivnu povezanost objektima digitalnog doba: mobilni telefon, laptop, računar, koji čine neizostavan deo naše svakodnevnice, dok globalne mreže i hiperkonektovano društvo stvaraju nove društvene odnose.

Naziv izložbe nedvosmisleno referiše na termin koji su u novijoj teoriji obrazložili Žil Delez i Feliks Gatari ali i ohrabruje razmišljanje o zagonetnim odnosima između ljudskog tela i mašine, dok ispituje (ne)postojanje osetljivih granica prelaza između prirodnog i veštačkog, fizičkog i digitalnog, fikcije i stvarnog, individualnog i opšteg, privatnog i javnog.

Foto: Galerija Novembar

Kretanjem kroz galeriju i klikom na istaknuta polja možete dobiti više informacija o izloženim radovima i predstavljenim umetnicima među kojima su: Ivana Bašić, Marija Avramović & Sam Twidale, Nataša Teofilović, Boštjan Čadež, Milena Milosavljević, Gorana Bačevac, Adrienn Újházi i Orjen Đurić.

Zavirite u Galeriju Novembar, virtuelno posetite izložbu i ako budete imali nekih pitanja ili nedoumica budite slobodni da ih kontaktirate putem e-maila, biće im zadovoljstvo da vam odgovore.

Piše: Dragana Ilić

Foto: Galerija Novembar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
33
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
23
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
20
Zanimljivo
korisno korisno
16
korisno
okej okej
13
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
23
Super
Dragana Ilić

Doživotni istraživač, ljubitelj života i nepopravljivi optimista.