Danas se u 16 časova u zgradi Muzeja 25. maj održava prvo autorsko vođenje kroz izložbu „Prometeji novog veka“.

Izložba je inspirisana 60-godišnjicom od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu a u fokusu su odnosi Jugoslavije i Indije u oblasti umetnosti i kulture, kao i radovi Petra Lubarde, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih slikara koji je imao važnu ulogu u predstavljanju Jugoslavije Nesvrstanima.

Već od 17 časova na istom mestu biće zatvorena letnja sezona u parku matine žurkom.

Nastupiće bend „Nesvrstani”, koji već više od jedne decenije gaji autorski roots reggae pristup i neguje jamajčansku kulturu stvarajući muziku i nastupajući na domaćim i stranim muzičkim festivalima, kao i u beogradskim klupskim prostorima.

Pre benda publiku će zagrejati pasionirani kolekcionar muzike, DJ Khalil, zvucima tradicionalne, funk i psyhodelic muzike iz nesvrstanih zemalja.

Ulaz je slobodan.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.