Beogradski hip–hop metal sastav Sunshine, koji je vrhunac popularnosti doživeo kasnih devedesetih, vraća se ponovo na scenu fenomenalnim singlom “Da li sam”.

Ovaj singl je ujedno i uvod za novi album koji bend najavljuje za kraj 2020. godine. Spot ovoga puta potpisuje Vuk Protić, a styling “Koncept 45”.

Video radovi Ivana Šijaka koji su pratili muziku benda Sunshine su se tokom devedesetih godina ubrajali u najbolje spotove domaće scene.

Ekranizacije pesama “Iza horizonta” i  “Misli mene gone” pamtiće mnoge generacije, s sada takav vid saradnje Sunshine nastavlja u istom ritmu sa veoma talentovanim Vukom Protićem koji tokom proteklih par godina potpisuje veliki broj domaćih muzičkih video ostvarenja.

Zašto je 14. februar Sunshine praznik

Na početku svoje karijere Sunshine je bio andergraund bend koji je govorio jezikom izgubljene generacije, a na njihove koncerte dolazile su stotine i stotine ljudi. Na njihovim koncertima nije moglo da se kreće, nije moglo da se diše. Rasprodate Hale sportova i 14. februar se pamti kao Sushine praznik. Atmosfera na njihovim koncertima za Dan zaljubljenih je neponovljiva. Niko nije mogao da ospori tu energiju.

Danas, posle duge pauze, oni nastavljaju hrabro i biće zanimljivo otkriti kako jedan od najznačajnihih srpskih bendova zvuči u 2020. godini. 

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.