Beograd i svet su trčali za one koji to ne mogu – održana Wings For Life App Run trka na Ušću i širom sveta!

Wings for Life trka ponovo je okupila na Ušću veliki broj ljudi u humanoj misiji. Cilj trke je da podrži neprofitnu organizaciju Wings for Life, koja se bavi istraživanjem bolesti i povreda kičmene moždine.

Interesantno je da se ova trka sedam godinu za redom realizuje na isti dan u isto vreme, u preko 190 zemalja širom sveta – bilo da je u njihovoj vremenskoj zoni noć ili dan i bilo da ih dok trče prati Sunce ili nevreme.

Ovaj put, trka je održana u 151 zemlji, Srbija je bila deo humane misije u kojoj je na globalnom nivou bilo 184.236 trkača. Oni su prešli 1.656.840 kilometara, što je donelo sumu od čak 4.100.000 evra u ovoj humanitarnoj akciji.

Beograd je bio deo te trke u nedelju 9. maja u 13h po srednjeevropskom vremenu, a svaki takmičar je kotizacijom doprineo ovom humanom cilju i sumi koja će pomoći istraživanju povreda kičmene moždine. Više od 150 trkača na Ušću se pridružilo stotinama hiljada učesnika širom sveta u istom cilju – da trče za one koji to ne mogu. Organizacija beogradske trke je napravljena u saradnji sa trkačkim klubom Capital Crew.

Foto: Ivan Pantić

Najbrži na svetu u muškoj kategoriji bio je Šveđanin Aron Anderson (66,8km) dok je u ženskoj kategoriji najbolji rezultat ostvarila Nina Zarina (61,1km) iz SAD-a. U Beogradu su se najbolje pokazali Milan Jocić (29,8 km), Luka Banda (28 km) i Milan Ivanović (26,2km) u muškoj kategoriji dok su Aneta Buntić (21,6km), Ana Minić (16km) i Milica Đuričić (15km) dominirale u ženskoj kategoriji.

Nakon proglašenja svetskih šampiona ovogodišnje trke, organizacija Wings For Life je objavila i datum trke za 2022. godine za 8. maj i zvanično otvaranje online registracija. Za registraciju i više informacija o trci, posetite wingsforlifeworldrun.com.

Foto: Ivan Pantić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.