Kada su me nakon predstave, dok sam još uvek “varila” ono što sam videla u Đorđa Vajferta 5 na Vračaru pitali za utiske, rekla sam da su “Igra uma” baš onakve kakvim ih je opisala jedna od glumica, Katarina Orlandić. “Očekujte neočekivano”, rekla je ona u intervjuu za Kulturni kišobran.

Sada, nekoliko dana od premijere interaktivne predstave “Igra uma”, i nakon brojnih pitanja prijatelja da im ispričam kakva je predstava, utisci ne jenjavaju.

Mislim da se priča o Džeku nekako “nastanila” u mojim mislima. A svaka objava koju na društvenim mrežama vidim o predstavi vrati me u momente dok sam prolazila hodnicima i ni u jednom trenutku nisam mogla znati šta će se sledeće dogoditi.

Foto: Srđan Bosnić

Ući u um Džeka Trboseka

U Džekov um, čini se, ulazite još na kapiji, gde i piše – in his mind. A ulazna vrata vode u taj novi univerzum. U viktorijansku eru. Mislim da su na mene najjači utisak na početku ostavile ruže koje su u mom oku izgledale nekako bajkovito na plafonu prve sobe. Mesta gde sve počinje. Tu istinski ulazimo u um Džeka Trboseka. I avantura počinje. Atmosfera je mistična, a glumci više nisu glumci. Oni su naši saputnici u interaktivnoj priči. Vode nas kroz um jednog serijskog ubice na način koji gledalac ne očekuje.

Unikatno iskustvo

I Sonja Ilić, producentkinja, bila je u pravu kada je predstavu opisala kao svojevrsno iskustvo.

Osim toga što je sve što se dešavalo bilo neočekivano, predstava je u meni probudila i neke čudne emocije. Malo sam se i nasmejala, moram da priznam. Možda se, eto, samo tako moj mozak branio od potencijalnih strašnih scena nalik escape room-u.

Kako je do kraja izgledalo to moje iskustvo – neću otkriti. Jer – verujem da je ono unikatno za svakog ko kroči u Džekov um. Baš kao i predstava “Igra uma”. Zato, šta čekate?

Foto: Srđan Bosnić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
8
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.