Sinoć je u Kombank dvorani svečano zatvoren Festival dokumentarnog filma DOK #3 projekcijom filma “Neka Vrsta Raja” reditelja Lensa Openhajm i proglašenjem pobednika takmičarske selekcije ENTER DOK.

Film “Putovanje” domaće rediteljke i producentkinje Aleksandre Mitrić Štifanić proglašen je za najbolji debitantski film po mišljenju publike.

Nagrada ENTER DOK je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Dok #3 se održao od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank dvorana, kao i na platformi MOJ OFF i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji ENTER DOK.

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti.

Filmovi poput Interegnum i Nagastyle koji govore o ovom trenutku i situacije u kojima se svet našao, zatim filmovi poput Kapoteove trake, Sreten, zaboravljeni vajar i U potrazi za Žilom Karonom, koji nas podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje.

Foto: DOK 3


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.