Četvrti beogradski Whisky Fair završen je večeras u Beogradskom marketu. Ovogodišnji Sajam viskija okupio je više od tri hiljade posetilaca i ljubitelja ovog popularnog napitka.

Šest štandova na sajmu ponudilo je viskije iz celog sveta. Posetioci su mogli da probaju neke od viskija koji se nalaze samo u specijalizovanim prodavnicama pića. Takođe, Sajam viskija je bila odlična prilika da svi zainteresovani probaju i one brendove kojih nema na našem tržištu.

Foto: Preventer

Iako je interesovanje za nekim egzotičnijim brendovima azijskih viskija bilo dosta veliko, ubedljivo najposećeniji štand ove godine bio je Škotski.

Posebno zanimljiv bio je Koktel štand, gde su poznati beogradski koktel majstori pravili koktele koji u svojoj osnovi imaju, naravno, viski.

Kao i do sada, program je bio podeljen na dnevni i večernji.

Preko dana, bile su organizovane radionice i predavanja. Tamo su eminentni poznavaoci viski kulture sve zainteresovane bliže upoznali sa istorijom, razlikama među vrstama viskija i pojasnili kako da iskoriste maksimum iz svake čaše viskija.

Večernji program imao je u fokusu degustaciju internacionalnih viskija, uvek dobru muziku i žurku do kasnih večernjih sati.

Osim degustiranja, posetioci su igrali i specijalni karling sa čašama viskija. Muški deo publike je mogao da sredi svoje brade u Barber shop-u, a postojao je i poseban kutak za fotkanje.

Foto: Preventer

Aukcija otvorenih flaša

U petak, 29.novembra u 18 sati u Beogradskom marketu organizuje se Aukcija otvorenih flaša. To je jedinstvena prilika za sve ljubitelje viskija da nabave neke od kvalitetnih i retkih brendova, jersve one flaše koje su samo načete, biće dostupne po mnogo nižim cenama od standardnih.

Foto: Kulturni kišobran/Miljana Miletić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.