Završen je drugi po redu konkurs za uređenje malih javnih površina „Nova mesta – Mikrogranting“ u okviru kog je ove godine izabrano 13 projekata,  što je za dva projekta više u odnosu na prošlu, prvu godinu realizacije tog konkursa. 

Delovi grada i lokacije koje će se urediti i dobiti nove sadržaje su različitiji: Liman 1, dvorišta na Bulevaru oslobođenja i Beogradskom Keju, Ribarsko ostrvo, Liman 3, Detelinara, Novo naselje, Adice, Petrovaradin, Liman 4, Klisa, Rumenka. 
Udruženja čiji su projekti odabrani na konkursu su: Udruženje građana „Institut za omladinske politike“, Stambene zajednice na Detelinari i Keju, Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, Ekološko udruženje „ZELENI SAD“, Centar za multidisciplinarna istraživanja, Udruženje građana „Moj atar“, Udruženje građana „Novi Sad 1748“, Udruženje građana „Centar za negovanje tradicije – Ravničar“, Novosadski biciklistički klub „Invictabike“, Evropski omladinski centar Vojvodine, Projektarijum NS, FK „Jedinstvo“ Rumenka. 

Podsećamo, maksimalna odobrena finansijska sredstva za izabrane projekte iznose 450.000,00 dinara. Opredeljena sredstva za realizaciju ovogodišnjeg Mikrogranting konkursa iznose 6 miliona dinara.

Odluka o raspodeli sredstava za javni konkurs „Nova mesta – Mikrogranting“ za 2020. godinu. 

Foto: Novi Sad 2021


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.