U Institutu za umetničku igru, jedinoj visokoškolskoj akreditovanoj ustanovi za umetničku igru u Srbiji, koji drugu godinu za redom uspešno vodi kompaniju Balet mladih, završen je tradicionalni “Zimski majstorski kurs za klasičan balet” koji je vodio italijanski koreograf i balet majstor Odoardo Maria Bordoni.

Odoardo Bordoni diplomirao je Nacionalnu Akademiju u Rimu, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji Agripina Vaganova u Sankt Petersburgu.

Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

Winter Intensive Masterclass koji je trajao šest dana koncipiran po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, a polaznici su bili učenici osnovnih i srednjih baletskih škola Beograda, Pančeva i Novog Sada.

Foto: Institut za umetničku igru


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.