May 29, 2021

Zrenjanin: Koncert Marije Nešić „Istorija jedne ljubavi”

U četvrtak, 3. juna u 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu nastupiće sopran Marija Nešić, na koncertu pod nazivom „Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor).

Repertoar će činiti popularne pesme „O sole mio”, „Granada”, „Chitarra romana”, uz dela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge.

Marija Nešić u jednoj od najlepših pozorišnih zgrada u Srbiji doneće atmosferu toplog juga Italije muzikom kojom se udvaralo i kompozicijama remek dela klasičnog repertoara koju publika rado prihvata.

Publika će na koncertu imati priliku da, osim neverovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici devetočlanog Maria Orchestra, koji čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nenad Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Bata Kovačević, violinistkinje Jelena Caković Ljubenović i Isidora Dramićanin, violista Ljuba Milovanović i violončelistkinja Jasmina Mima Vrbanić.

Program će voditi glumac Ivan Zekić. Ulaz na koncert je slobodan, uz rezervaciju besplatne karte.

Foto: Edvard Nalbantjan

Narodno pozorište „Toša Jovanović” najstarija je pozorišna zgrada u Srbiji i nastala je 1839. godine, kada je žitni magacin preuređen u pozorište. Po legendi, nastalo je iz neizmerne ljubavi jednog domaćeg imućnog građanina prema čuvenoj peštanskoj glumici; da bi je približio sebi i doveo u grad, izgradio je pozorište. Unutrašnjost pozorišta je, zahvaljujući sačuvanim originalnim planovima, restaurirana i autentična. Pozorište nosi ime čuvenog srpskog glumca romantizma, Toše Jovanovića, a pozorišni život Zrenjanina traje još od kraja 18. veka.

Koncert Marije Nešić održaće se pred ograničenim brojem publike i u skladu sa važećim epidemiološkim merama kriznog štaba Republike Srbije.

Koncert organizuje Fondacija Saša Marčeta kao poklon publici u Zrenjaninu.

Foto: Promo